Tukar Tayar Kempis Dengan Mudah

Metodologi terbaik untuk menukar tayar rata: Panduan Langkah demi Langkah

Menukar tayar yang tertusuk sendiri akan menjimatkan masa dan bukannya memeriksa barang-barang rakan yang mengalami krisis. Ikuti kaedah ini, dan anda akan berundur dari jalan dengan cepat.

https://www.karloop.com.my/kereta-sewa-johor-bahru/

Itulah bunyi tayar yang hanya bertiup ketika anda mengembara sejauh 70mph di jalan raya. Langsung apa? Dengan mempertimbangkan, dalam dunia yang sempurna, anda sudah bersedia mempertimbangkan cara tayar boleh meletup di mana sahaja, di mana sahaja.

Tahap 1: Bersedia

Anda harus tahu sama ada kenderaan anda mempunyai unit tayar tambahan. Banyak kenderaan baru tidak menggunakan tayar tambahan kerana pelbagai sebab, jadi pastikan untuk memilikinya.

Anda dengan cara yang sama perlu memeriksa tayar tambahan ini setiap separa boleh dipercayai. Tayar tanpa udara di dalamnya hanya menjijikkan, jadi periksa berat dan keadaan pneumatik sebelum kemajuan atau pemanduan yang lebih lama. Mengenai perkara yang mungkin anda perlukan, lampu elektrik / lampu depan, ukuran tayar, dan tuala kertas harus melakukan apa yang harus selesai. Anda boleh menggunakan jalan cerita sekiranya anda perlu menjaga pakaian anda tidak pernah terjadi sebelumnya, bagaimanapun jangan mengharapkan perubahan tayar di tepi jalan untuk membuat anda menyelesaikan acara tali leher yang membosankan.

Tahap 2: Pilih Tempat Anda

Tidak mudah bagi setiap keadaan untuk sampai ke tempat yang tidak terlalu mengerikan untuk mencabut tayar dengan selamat. Berkonsentrasi pada permukaan yang rata dan keras dengan pak antara jalan dan kenderaan adalah keadaan terbaik. Walaupun begitu, jangan menempuh jarak sejauh satu batu di pinggir anda atau anda akan membayar roda yang lain juga.

Buangkan lampu kilat sambil melihat ke tempat yang anda pilih. Sesampai di sana, tetapkan brek penyelesaian anda.

Tahap 3: Periksa dan Keluarkan Semua Alat Anda

Peningkatan ini adalah masalah buruk sekiranya anda mulai sekarang melakukan ujian standard pada tayar dan ruang alat tambahan yang sesuai dengannya. Walau apa pun, jika tidak, jamin semua acara sosial mekanikal ada dan tayar diisi mengikut spesifikasi.

Tahap 4: Dapatkan Lugs Longgar

Mulakan dengan memusingkan roda berpusing di sisi kenderaan yang akan anda naikkan. Sentuhan kayu atau batu di seluruh bandar akan berlaku sekiranya anda tidak membawa roda roda yang asli di dalam kenderaan anda. Ini menjamin kenderaan tidak bergolek ke mana sahaja setelah anda dapat mengesannya di sekeliling.

Sekiranya terdapat orang kedua di dalam kenderaan dengan anda, pada masa itu mereka boleh keluar dan menjadi perhatian anda sekarang. Membekalkan tayar di jalan raya sebenarnya bukan yang pasti tentang usaha, dan teguran sekejap dari kenderaan yang akan menuju ke arah anda dapat menjadi penyelamat.

Pada masa itu, letakkan kisah yang terperinci dan dapatkan kunci pas anda. Anda mungkin perlu melepaskan penyebaran kunci, tidak kira jika semuanya gagal, anda boleh terus berniaga. Keluarkan, bagaimanapun, jangan mengosongkan semua kunci. Anda mungkin memerlukan penyambung kunci pas untuk satu atau keseluruhan hantaran bergantung pada kenderaan anda.

Tahap 5: Gunakan Jack

Cari titik jack atau kimpalan spot di bawah kenderaan dengan roda yang anda lalui. Posisikan jack sehingga banyak, sehingga pegangan kenaikan akan berlalu kemudian pasangkannya mengikut arah jam dengan instrumen pemegang jack yang diberikan.

Tepat apabila anda dapat melihat cahaya di antara permukaan tanah dan tayar, anda akan memahami bahwa cukup tinggi untuk melepaskan tayar.

Tahap 6: Tanggalkan Tayar

Matikan kunci yang boleh dibersihkan selebihnya dan letakkan di tempat yang selamat. Pada masa itu, keluarkan roda dari kenderaan. Sebaik-baiknya, ia pada dasarnya akan jatuh, tanpa mengira beberapa tendangan teratur ke dinding sisi dari tepi kanan dapat membebaskannya jika sukar. Kembalikan roda di belakang kenderaan anda di luar dari apa yang mungkin bergantung setelah melepaskannya.

Iklan Berbayar : Anda mencari perkhidmatan kereta sewa jb yang murah ? Layari https://www.karloop.com.my/kereta-sewa-langkawi/ untuk sewa kereta jb. Hubungi 019 967 1127 untuk info lanjut.

Tahap 7: Ambil Tayar Ganti

Dapatkan tambahan anda dari mana sahaja dalam jangka masa panjang. Bagi kebanyakan kenderaan dan SUV, ia akan berada di bawah lantai susun. Trak boleh menggantungnya di bawah tempat tidur, tetapi pasti ada kacang dalam yang menahannya, anda harus melepaskannya untuk membebaskannya dengan sedikit jiwa ke wilayahnya.

Sejajarkan kancing dan bukaan kemudian tolak roda. Segera buat semua tuntutan semula. Anda mesti mengetatkan jari ini, bagaimanapun, jangan sampai ke tangan mereka. Tepat ketika roda direkayasa dengan sewajarnya, ini adalah peluang yang tepat untuk mendapatkan kenderaan di tanah.

Tahap 8: Turunkan Kereta

Pusingkan pegangan soket dengan cara yang lain dengan tepat ke smidgen sekaligus mematikan kenderaan kembali ke tanah. Apabila sudah selesai, anda boleh mengambil jack yang dibebaskan dari kenderaan dan mendapatkan kunci pas semula.

Tahap 9: Kencangkan skru

Jelas sekali pergerakan yang paling penting adalah menjanjikan anda memperbaiki semua penurunan yang sangat menyenangkan. Selesaikan masalah itu dalam kekecewaan, tidak akan berlaku ketika anda menukar daya tarik yang anda aktifkan. Ulangi sistem ini dua atau pada kesempatan yang berlainan untuk menjamin anda memilikinya sedekat mungkin. Anda tanpa ragu-ragu tidak akan mempunyai kekuatan kunci dengan anda, jadi jamin mereka merasa luar biasa dan anda semestinya lebih baik daripada rancangan biasa untuk pergi.