Tips Lulus Ujian Memandu

Bagaimana Untuk Lulus Ujian Memandu ?

Mendapatkan lesen pemandu anda adalah usaha yang menarik dan pengalaman mengubah kehidupan, tetapi ia juga merupakan tanggungjawab besar.

Kereta Sewa Murah Kuala Lumpur

Mengambil ujian memandu boleh menjadi stress, tetapi ada cara yang anda boleh menyediakan yang akan membantu memastikan bahawa anda lulus ujian itu, dengan warna terbang, pada percubaan pertama. Berikut adalah beberapa petua berguna yang akan membuat lulus ujian memandu anda lebih mudah dan akan membantu anda menyampaikannya buat kali pertama. Semoga berjaya!

Sebelum Anda Menjadualkan Ujian Jalan Raya

Dapatkan banyak latihan. Gunakan permit pelajar anda sepenuhnya jika anda mempunyai satu. Rasa selesa di belakang roda kereta anda adalah salah satu cara terbaik untuk mempersiapkan ujian anda. Cuba berlatih sedapat mungkin dalam kenderaan yang akan anda ambil untuk ujian sebenar anda. Setiap kereta memandu sedikit berbeza dan ia adalah idea yang baik untuk menjadi selesa di dalam kereta yang anda akan gunakan. Perhatikan perkara ini semasa mempersiapkan ujian memandu anda.

Semasa memandu bersama sesiapa sahaja rakan memandu anda untuk membantu anda semasa fasa pembelajaran anda (rakan, rakan sekerja atau pengajar memandu anda), semoga mereka memberi anda gred. Biarkan mereka tahu ini adalah masa yang baik untuk menjadi jujur ‚Äč‚Äčkejam. Minta mereka ambil perhatian setiap perubahan lorong yang tidak betul, setiap isyarat giliran yang anda gagal untuk menunjukkan, setiap tempat buta yang anda tidak lakukan, dan sebagainya.

Tempat letak kereta kosong membuat lokasi ujian amalan pemandu yang hebat. Tempat letak kereta pejabat biasanya ditinggalkan pada hujung minggu dan hebat untuk berlatih. Sekiranya anda boleh, temui beberapa kon oren untuk meminjam supaya anda boleh menubuhkan kawasan tempat letak kereta selari.

Sebaik sahaja anda menjadualkan ujian anda, kembangkan diri anda dengan kawasan ujian. Secara umumnya ujian memandu akan disiapkan di jalan raya yang sangat dekat dengan tapak ujian anda. Luangkan masa memandu di sekitar kawasan itu. Beri perhatian khusus kepada had laju, tanda jalan dan potensi bahaya. Dengan cara ini, anda sudah tentu akan tahu apa yang diharapkan apabila anda masuk untuk ujian anda.

Anda juga boleh menggunakan syarikat latihan latihan dan ujian amalan untuk membantu anda. Walaupun ia mungkin memerlukan sedikit wang, ia boleh bernilai latihan, pengetahuan dan pengalaman jalan sebenar yang anda dapati, apatah lagi ini sering diajar oleh mereka yang mengetahui tentang ujian memandu yang sebenar. Ini mempersiapkan anda dengan lebih baik, dan memberikan anda rasa apa yang diharapkan pada hari ujian jalanan. Pertimbangkan perbelanjaan ini untuk mencapai kejayaan memandu anda.

Hanya kerana anda menerima bahagian yang ditulis dalam ujian perizinan yang berurusan dengan butiran yang sama ini tidak bermakna anda mempunyai semua hafal cukup baik untuk juga melalui ujian memandu. Selain itu, anda juga boleh membekukan dan melupakan semua garis panduan yang anda baca sebelum ini. Oleh itu, lebih selesa anda dengan pasti anda tahu kaedah-kaedah jalan raya, lebih-lebih lagi anda akan ingat peraturan semasa di belakang roda. Ini juga bermakna peraturan ini akan menjadi sifat kedua dan anda, akhirnya, tidak perlu memikirkan undang-undang.

Sekiranya anda boleh, ambil ujian anda di pinggir bandar daripada di bandar. Ujian lebih sukar di bandar kerana kenaikan trafik, pejalan kaki dan tanda-tanda lalu lintas.

Tanya siapa saja dan semua orang untuk nasihat dan tip untuk ujian jalan dan memandu secara umum. Mungkin anda tahu seseorang yang baru-baru ini mengambil ujian. Jika ya, pilih otaknya tentang apa yang diharapkan dan apa yang harus ditonton, terutamanya jika orang itu dapat mengingati mana-mana bahagian ujian yang mungkin sukar atau sukar dilakukan.

Artikel Lain : Dapatkan sewa kereta murah kuala lumpur anda bersama Nabil Ck Enterprise. Hubungi di talian 019 254 7964 sekarang.

Malam Sebelum Ujian Jalan Raya

Sebelum anda boleh mula memandu, kereta anda akan diperiksa untuk memastikan ia memenuhi standard minimum. Beri kenderaan yang akan anda ambil ke tapak ujian satu pemeriksaan pra-ujian. Pastikan lampu berfungsi pada kenderaan (lampu depan, lampu brek, blinker, dll) atau anda secara automatik akan gagal. Juga, pastikan anda memahami di mana butang asas berada di dalam kereta dan cara menggunakannya. Anda harus dapat menghidupkan AC, menghidupkan isyarat, wiper, lampu, defrost, brek kecemasan, lampu tanduk dan bahaya dengan mudah. Juga, periksa tayar anda dan pastikan mereka berada dalam keadaan baik. Terlalu cair penapis anda, sekiranya berlaku, dan bersihkan cermin depan anda. Pastikan tiada keretakan di cermin depan.

Sesuaikan cermin anda supaya anda boleh melihat pelbagai bahaya jalan raya dengan mudah. Semasa ujian pemeriksa akan menonton untuk melihat sama ada anda menggunakan cermin anda dengan betul, jadi pastikan anda siap.

Semak semula isyarat tangan anda dan praktikkannya sehingga anda yakin. Ini akan menjadi salah satu perkara pertama yang akan mereka tanyakan pada ujian.

Kumpulkan kertas kerja ujian anda dan letakkannya bersama-sama dengan pintu depan. Sekurang-kurangnya anda memerlukan permit dan bukti pendaftaran dan insurans untuk kenderaan anda. Dokumen tambahan mungkin diperlukan. Pastikan bahawa ia sudah bersedia untuk pergi dan di tempat yang anda tidak akan melupakannya.

Jika anda memerlukan kanta pembetulan untuk memandu pastikan anda dapati mereka dan pastikan anda membawa mereka ke ujian anda.

Lakukan kajian semula sedikit dan mungkin juga memandu amalan. Kemudian, mudahkan diri anda. Pastikan anda makan dengan baik dan tidur pada jam yang baik supaya anda dapat tidur nyenyak. Ini membawa keesokan harinya dan siang.

Artikel Berkaitan : Anda mencari kereta sewa di kawasan anda ? Layari https://www.itsnabilck.com/kereta-sewa-kuala-lumpur/ dan dapatkan kereta sewa anda sekarang.