Cabaran Dalam Industri Kereta Sewa

Daya tarikan dan Bekalan Rendah

Bulan-bulan penting wabak itu memalukan. Hertz (yang serupa mempunyai Thrifty dan Dollar) meneliti penurunan hampir tiga kali yang diteruskan. Untuk membuat bayaran, persatuan mencari teknik untuk mengurangkan perbelanjaan. Kami bermula dengan cadangan sekeping armada kami yang luar biasa, kemudian berhenti menyewa persekitaran kerja, bantahan dan tanah lain, dan selain meninggalkan beberapa kakitangan.

Mencadangkan laporan Kumpulan Jefferies, Washington Post merujuk kepada angka 770,000 kenderaan yang persatuan penyewaan kenderaan menjual beberapa tempat dalam skop 2020 dan 2021. Langkah yang mengejutkan seperti itu membantu pelbagai dengan kekal dalam perniagaan menjadikan pemulihan berikutnya daripada krisis lebih diperluaskan. Memandangkan segala-galanya, selepas penampilan penting pada tahap yang lalu, persatuan dijangka mencari kenderaan tempat untuk mengisi semula armada mereka.

Pada 2021, ramai yang mengambil langkah yang sangat baik untuk pasaran Amerika dan mula membeli kenderaan terpakai daripada tawaran, yang mereka tawarkan lapan hingga 10 bulan lebih awal. Selain itu, jika persatuan terdahulu berusaha untuk “membuang” kenderaan sebelum odometer mengatasi 40,000 batu, oleh dan oleh kenderaan tersebut dikembalikan kepada pasukan petugas.

Iklan : Anda mencari perkhidmatan kereta sewa kl ? Hubungi kami di KARLOOP untuk kereta sewa kl anda.

Model Perniagaan Baharu

Saya memulakan perniagaan saya sendiri yang menawarkan perniagaan dengan menguruskan ke peringkat Turo, bantuan yang disampaikan melalui mana pemilik kenderaan boleh menyewa kenderaan mereka. Mengelakkan semua nuansa, strukturnya pada asasnya sempurna: anda menyewa kenderaan “berlebihan” anda dan menebusnya, manakala individu lain menyewanya hanya dengan beberapa tanda.

Semua perkara dipertimbangkan, menyertai pentas ternyata keputusan terbaik untuk mula mempertimbangkan pelbagai elemen. Dengan perkiraan kewangan $20,000, perkara utama yang boleh saya awasi ialah mendapatkan satu kenderaan atau memajak dua belas. Saya memilih keputusan yang berikutnya, kemudian, kenderaan lain telah ditambahkan kepadanya.

Turo memberi saya lesen untuk menyewa kenderaan yang dialihkan oleh orang lain dengan kadar atau kadar tahap. Ini menghapuskan kos bantuan, dan sekiranya anda membaiki kenderaan, berkenaan dengan keadaan saya, tersedia untuk anda sendiri, ini membuka laluan masuk baharu yang berbaloi.

Tidak kira apa pun kelemahan pentas itu, angka itu menangani sendiri: Pada tahun 2020, sementara pelbagai pemain berusaha untuk mendapatkan bantuan daripada negara dalam apa jua keadaan, Turo memperoleh $153 juta – rekod untuk sejarah 10 tahun persatuan itu. Dalam sembilan bulan asas 2021, persatuan memperoleh lebih banyak — $330 juta.

Iklan : Anda mencari perkhidmatan kereta sewa kl ? Hubungi kami di KARLOOP untuk kereta sewa kl anda.

Bertabah mengharungi Krisis Industri Auto Global

Sehingga akhir tahun 2020, semuanya kelihatan sempurna dengan stok. Pelanggan mendapat kenderaan daripada komuniti pengangkutan yang disumbat. Bagaimanapun pada masa itu semua orang mula menghadapi masalah. Selepas permulaan wabak itu, pelabuhan terbesar China ditutup, dan satu tan loji pengendalian berakhir sepanjang masa – pertama di China, dan tidak lama kemudian di seluruh planet ini. Ia adalah permulaan krisis semikonduktor, akibatnya pasaran Amerika kehilangan 1,248,000 kenderaan.

Adakah keadaan akan pulih sepenuhnya dan bila? Sukar untuk saya katakan. Ketua Pegawai Eksekutif Intel, Pat Gelsinger meramalkan bahawa keseluruhan pasaran akan mengalami kekurangan alat ganti elektronik sehingga akhir tahun 2022. Banyak persatuan Amerika pada ketika ini mengawal keadaan untuk peluang penting untuk mengisi semula armada mereka dengan kenderaan baharu, tetapi pembuat tidak persaingan untuk memenuhi kelebihan mereka. Apa gunanya main-main dengan menjual kenderaan dengan kos yang dikecilkan jika kawasan paparan sedia menawarkan dua atau tiga ribu sesuatu yang berbeza untuk setiap kenderaan?

Buat Pengaturan B dalam Kes Krisis Baru

Ia mempunyai semua tanda bahawa kini tiada siapa yang pasti keadaan tidak akan menjadi seburuk pada tahun 2020. Mempunyai pelan B adalah cara untuk ketabahan perniagaan pada bulan-bulan awal pandemik.

Iklan : Anda mencari perkhidmatan kereta sewa kl ? Hubungi kami di KARLOOP untuk kereta sewa kl anda.

Bantuan Berjimat-cermat bukanlah jika, dan atau tetapi dalam reaksi luar biasa saya terhadap krisis 2020. Semasa pesaing memikirkan cara untuk mengurangkan kos, bantuan itu menemui satu lagi jenis pendapatan. Persatuan itu melihat bahawa di tengah-tengah penutupan, organisasi pergerakan makanan tidak dapat menyesuaikan diri dengan pesanan. Thrifty menawarkan penghantaran untuk menggunakan kenderaan mereka dengan bayaran balik, yang membantu mereka mencari satu lagi jenis pendapatan dengan cepat.